Accesorii Dorma

Dorma Agile 150 / Agile 150 Syncro

Elegant si cu un design minimalist, AGILE 150 ramane solutia perfecta in orice situatie. Cu o sina vizibila de doar 63 mm si carucioare ascunse ce pot sustine usi sticla largi cu o greutate de pana la 150 kg, sistemul raspunde cu usurinta oricarui test de durabilitate.

AGILE 150 este disponibil pentru usi glisante sticla simple sau duble, cu prindere pe perete sau pe tavan, dar permite totodata si crearea de ansamble cu usi si panouri fixe din sticla. De asemenea, poate fi instalat si in varianta peretilor din sticla cu supralumina.

Accesorii Dorma

Dorma Agile 50

Cu o sina discreta de doar 50 mm inaltime, AGILE 50 a fost creat doar pentru usi glisante sticla ‘usoare’ cu o greutate maxima de 50 kg. Este ideal pentru delimitarea spatiilor inguste (dressing, baie, zone de lucru, holuri) si poate fi montat atat pe perete, cat si pe tavan.

Accesorii Dorma

Dorma Arcos Universal

Linia ARCOS se distinge prin design-ul sau unic si sofisticat dat de liniile arcuite ale elementelor sale de prindere. Eleganta feroneriei se imbina perfect cu usile din sticla dand impresia unui tot unitar. Gama ARCOS mai cuprinde si o multitudine de accesorii – clante, manere create pe aceeasi linie ceea ce o recomanda pentru amenajarile interioare.

Sistemul de prindere este cel clasic, cu amortizor in pardoseala si balamale in partea inferioara si superioara, conceput in special pentru sticla securizata de 10 mm. Usile de sticla pot avea 1100 mm latime si o greutate maxima de 80 kg.

Accesorii Dorma

Dorma Beyond

Functional, sigur si extrem de atractiv, Dorma Beyond reprezinta un sistem unic pentru usile de sticla. Pivotul ce asigura mobilitatea este centrat perfect pe cantul geamului asigurand maximum de siguranta si stabilitate, iar prinderile sub forma de cilindre subtiri reflecta un design modern. Optional, se poate atasa usii si un amortizor hidraulic clasic in pardoseala pentru blocarea usii la 90º.

Conceput pentru geam de 10 si 12 mm, sistemul prevede, din punct de vedere estetic, doua alternative: fie un cilindru continuu de prindere a usii pe toata inaltimea sa, fie 2 cilindre scurte fixate in partea inferioara si superioara. Usile interioare de sticla pot fi simple, cu supralumina sau in combinatie cu pereti alaturati de sticla.

Accesorii Dorma

Dorma FSW-G / FSW-C

FSW reprezinta un perete mobil, similar din punct de vedere vizual si functional cu un HSW. Panourile sistemului sunt legate unul de celalalt cu balamale, in partea superioare si inferioara, ceea ce permite plierea acestora la unul din capetele sinei de rulare, fara a avea nevoie de zona de parcare separata.

Panourile se pot plia in totalitate la interior sau la exterior (in cazul FSW-G) sau central pe axul sinei de rulare, panourile ocupand jumatate din spatiu la interior si jumatate la exterior (FSW-C).

Accesorii Dorma

Dorma HSW

Dorma HSW este un sistem inovator de perete mobil sticla (glisant) ce permite creare de zone largi de acces sau partitii din sticla cu diverse functii. Cand sistemul este deschis panourile sunt stranse in zone speciale de parcare, permitand accesul pe toata zona peretelui. Orice perete mobil sticla poate fi echipat cu feronerie astfel incat sa poata juca rolul de usa batanta, astfel asigurandu-se accesul in incaperea pe care o delimiteza cand peretele este pe pozitie.

Peretii mobili HSW sunt ideali pentru fatade de magazin sau partitii interioare, inclusiv pentru zone de acces pe curb. Sistemul este fixat pe tavan si nu prevede sine de glisare sau gidaje de pardoseala in partea inferioara. Poate fi folosit inclusiv pentru pereti de sticla inalti pana la 4 m.

Accesorii Dorma

Dorma Moveo

Dorma Moveo permite crearea de spatii flexibile fara a utiliza pereti rigizi, dand posibiliatatea de a avea mai multe incaperi in functie de necesitati. Astfel pot avea loc concomitent mai multe evenimete datorita izolarii fonice ce poate ajunge pana la 55 dB. Panourile pot fi din sticla (cu sau fara jaluzele automate) sau din lemn, in functie de gradul de vizibilitate sau intimitate dorit.

Exista un numar ridicat de aplicatii:

  • Spatii de birouri si conferinte
  • Restaurante
  • Hoteluri
  • Crearea de zone de fumatori / nefumatori
Accesorii Dorma

Dorma RS 120 / RS Syncro

Robust si mai putin spectaculos, Dorma RS 120 este un sistem clasic de usi glisante sticla, prevazut cu sina si carucioare de prindere a sticlei mascate de capace de diverse finisaje, clipsate pe o parte sau ambele parti in functie de modul de prindere (pe perete, respectiv pe tavan). In cazul in care se ingroapa sina, se poate renunta la capace sau se pot clipsa doar pe zona vizibila daca e cazul, acesta fiind un avantaj din punct de vedere al costurilor.

RS 120 poate fi folosit la usi din sticla simple sau duble, cat si pentru pereti ce contin si panouri fixe alaturate din sticla.

Accesorii Dorma

Dorma Tensor

Sistemul este relativ nou si inovator, si prevede prinderea usilor sticla in lateral direct pe perete sau pe toc, balamalele de prindere beneficiind de mecanism de autorevenire incorporat. In cazul in care exista si pereti de sticla alaturati, Tensor permite prinderea usii direct pe acesta. Feroneria TENSOR asigura o dubla actionare a usii si o metin blocata pe pozitie la 90 º. De asemenea, in cazul usilor duble sistemul permite alinierea perfecta acestora cand sunt inchise.

Usile sticla pot fi executate din geam de 8,10 sau 12 mm, si pot avea o greutate maxima de 65 kg si o latime de 1000 mm.

Accesorii Dorma

Dorma TP/TA

Sinele Dorma pentru usi batante sticla au fost create pentru a sustine usi largi si foarte grele. Sinele Dorma TP/TA pot fi folosite nu numai la usi, dar si la panouri fixe din sticla. Dimensiunea, design-ul si finisajele sinelor sunt similare celorlalte elemente de feronerie Dorma, ceea ce permite crearea unei game complete de pereti din sticla – cu usa simpla sau dubla, cu deschidere intr-un singur sens sau cu dubla deschidere, cu sau fara sistem de inchidere, ansamble ce asigura o protectie perfecta a cantului inferior al sticlei. Pentru un design sofisticat, se pot folosi sinele din linia ARCOS, caracterizate prin linia arcuita si eleganta a capacelor de mascare.

Sinele TP pot sustine, in varianta standard, usi sticla cu o greutate de pana la 120 kg., cu o latime de 1200 mm si o inaltime de 3500 mm a panoului de sticla. Sistemul este creat pentru geam de 10 mm grosime; poate fi folosit si pentru geam de 12 mm sau 8 mm, folosindu-se garnituri speciale.

Accesorii Dorma

Dorma Universal

Acesta gama reprezinta varianta clasica de usi batante de sticla, prevazute in pardoseala cu amortizor hidraulic cu autorevenire in pozitia initiala si blocare la 90º. Conceputa pentru grosimi de geam intre 8-12 mm, Dorma Universal contine o serie completa de balamale si elemente de prindere, ce pot fi combinate pentru a crea ansamble diverse din sticla securizata – usi simple sau duble cu o greutate de 100 kg, cu parti fixe intercalate in linie sau imbinate la diverse unghiuri, supralumini deasupra usilor in cazul peretilor de sticla cu inaltimi ce depasesc 3m.

Aceasta gama este des utilizata in cazul usilor de sticla datorita variatiei de finisaje (aluminiu eloxat, inox lucios sau satinat) atat in proiectele rezidentiale, cat si in amenajarile tip ‘office’ sau in centrele comerciale la fatadele magazinelor, dat fiind rezistenta la trafic intens.

Accesorii Dorma

Dorma Visur

Discret si elegant, Dorma Visur se asorteaza cu orice culoare sau materiale, datorita elementelor sale de prindere ascunse.

Sistemul prevede blocarea usii la 90º, iar in cazul usilor din sticla cu dubla deschidere, functia de autorevenire poate fi asigurata optional si ‘invizibil’ prin atasarea amortizorului hidraulic RTS 85.