Sustenabilitate

Prelucrarea sticlei este un proces energofag și necesită, de asemenea, multă apă pentru activitatea de zi cu zi, ceea ce poate avea un impact major asupra mediului. Acest lucru ne-a condus la un interes sporit pentru sustenabilitate, dincolo de motivele economice.

Masuri durabile

Cu toate acestea, există câteva măsuri durabile care sunt luate pentru a face procesul mai prietenos cu mediul.

Reciclarea deșeurilor de sticlă (acesta sunt colectate de SAINT GOBAIN și refolosite în producția de sticlă)

Găsirea unor surse alternative de energie

Utilizarea tehnologiei avansate în producție pentru reducerea consumului

Primul pas a fost făcut în 2020, când am cumpărat primele noastre mașini electrice și stații de încărcare. Acum, 90% din flota noastră de mașini este electrică.

Tratarea și filtrarea apei

Am început să reutilizam apa în fluxul nostru de producție: avem o instalație realizată de IMMMES SRL ITALIA pentru tratarea și filtrarea apei, eliminand astfel problema deversarii de apa neconforma în canalizare. Slamul rezultat din procesarea sticleai este colectat din apă si este aruncat în saci colectori. Capacitatea instalației a fost îmbunătățită constant la capacitatea noastră de producție. In prezent, sistemul are o capacitate de filtrare de 120.000 l/oră.

Centrală solară

În 2021 am decis să construim o centrală solară de 1,6 milioane de euro, în parteneriat cu E.ON. Acest prim proiect a marcat o piatră de hotar semnificativă în angajamentul nostru față de soluțiile de energie regenerabila și ne consolidează poziția de lider în industria energiei verzi. Sistemul fotovoltaic este format din 2784 de panouri, instalate pe acoperișul fabricii noastre, al depozitelor și la sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura 1.460 MWh de energie regenerabilă, cu o scădere a emisiilor de CO2 cu 367 de tone în fiecare an.

În 2022-2023 am extins capacitatea sistemului nostru fotovoltaic până la 2 MWh, investiție care asigură aproximativ 60-80% din energia necesară fabricii noastre.

Centrala noastra solară de 2 MWh este o dovadă a devotamentului nostru față de protejarea mediului și căutarea alternativelor de energie curată. Prin valorificarea puterii soarelui, nu oferim doar o sursă durabilă de energie, ci și contribuim activ la efortul global de a combate provocările stringente actuale. Prin planificare meticuloasă, tehnologie de ultimă oră și colaborare cu echipa noastră calificată, am transformat o viziune a unui viitor mai ecologic într-o realitate tangibilă.