Emailare / Vopsire Sticlă

Sticla vopsita reprezinta in prezent un element ideal pentru a da culoare. Astfel sticla vopsita este utilizata in special pentru placari sticla in spatiile publice (receptii, restaurante, magazine) sau rezidentiale (bai, fronturi de lucru, livinguri) si este un element de design des utilizat la realizarea mobilierului (blaturi, rafturi, usi din sticla, decoratiuni, etc..).

Fabrica noastra de sticla a pus in functiune la sfarsitul anului 2016 o linie profesionala de vopsire sticla ROLLMAC MULTIGLASS 2600/3 alcatuita dintr-un ROLLER pentru aplicarea vopselei impreuna cu un cuptor de uscare ce contribuie la cresterea productivitatii, respectiv executia a cca. 60 mp sticla colorata/ora.

Sticla colorata poate fi emailata sau vopsita la rece in orice culoare RAL, si are proprietati specifice in functie de procedeul tehnologic si tipul de vopsea folosita.

Procesul de emailare sticla este folosit in vederea obtinerii de sticla emailata. Acest procedeu consta in aplicarea uniforma (de regula cu ajutorul unor echipamente specifice) a unei vopsele ceramice speciale, urmata imediat de procesul de securizare al sticlei. Astfel, stratul de vopsea aplicat devine mult mai rezistent si are un aspect uniform.

De asemenea, prin procesul de securizare sticla se confera rezistenta mecanica sporita in caz de spargere si se asigura stabilitate garantata culorii.

Datorita procesului tehnologic de emailare, sticla poate fi utilizata atat in amenajari interioare, cat si in aplicatii exterioare devenind un element tot mai des utilizat de arhitecti si designeri.

De asemenea, sticla emailata poate fi si laminata( culoarea la interiorul sticlei stratificate), ceea ce asigura o mai mare rezistenta culorii, dar si utilitate in aplicatiile exterioare.

Printre ariile de folosire a sticlei rezultata prin emailare se numara:

  • fatadele exterioare ale cladirilor
  • balustrade
  • placarea peretilor interiori
  • pereti si usi din sticla
  • poate fi folosita ca si componenta a geamurilor termopan (pentru a obtine un confort solar optim)

Pentru realizarea unor modele mai sofisticate, sticla poate fi printata obtinandu-se o multitudine de imagini, texturi, sigle etc…

Sticla colorata este realizata pe comanda in fabrica noastra conform cerintelor dvs.. Panourile de sticla pot fi vopsite intr-o gama larga de culori conform paletarului RAL utilizandu-se vopsele speciale pe baza de apa. Pentru culori deschise si pretentioase va recomandam alegerea unui geam ‘ultraclear’ ce are in compozitia sa un continut redus de fier ce atenueaza nuanta verzuie a geamului normal ce poate afecta aspectul culorii alese.

In functie de dimensiuni si intrebuintare, cum este cazul prinderilor mecanice, sticla poate fi securizata si apoi vopsita. De obicei, aceasta sticla este folosita la amenajari interioare.

Various project views