Securizare sticlă

Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea.

Un element esential in vederea reducerii probabilitatii ca sticla sa se sparga in momentul procesului de securizare o reprezinta atenta prelucare a muchiilor sticlei. Este recunoscut faptul ca prelucrarea defectuasa a cantului sticlei ce va fi supusa securizarii afecteaza in egala masura atat calitatea cat si proprietatile mecanice ale produsului finit.

Sticla securizata este folosita la pereti de sticla, geamuri termopan sau geamuri laminate, etc. – in special pentru aplicatii ce necesita urmatoarele:

  • O mai buna rezistenta la socurile mecanice (usi de sticla, panouri de sticla fixate in puncte precum balustradele de sticla, etc.).
  • O mai buna rezistenta stresul termic (sticla supusa razelor intense solare sau sunt montate in apropierea unor surse de caldura precum placarile cu sticla colorata, etc.).
  • O mai buna protectie impotriva riscului de spargere, respectiv reducerea riscului de ranire.
Various project views
Various project views

Tehnologie de ultima generatie

Pentru a putea obtine produse de calitate, Transparent Design investeste in utilaje moderne, produse de catre profesionisti cu renume in domeniu.

In prezent, avem in productie doua linii de securizare, ce beneficiaza de o tehnologie de ultima generatie de  incalzire uniforma si controlata a sticlei, respectiv un sistem  performant ‘full convection’ , ce se reflecta atat in calitatea sticlei securizate ( planeitate si fara pete), cat si in productivitate.

  • LANDGLASS ULTRAJET A326OU  –  6000 X 3300 MM & 5-19 MM   (2021)
  • LANDGLASS ULTRAJET PLUS BOTTOM SUPERAIR – 5000 X 2400 MM & 3.2 - 19 MM, MIN. DIM.   150X300MM (mai 2022).

Incepand cu luna Februarie 2024, vom avea operationala cea de-a treia linie de securizare LANDGLASS ULTRAJET LD-A3050U – 5000 X 3000 MM & 5-19 MM, ce ne va permite cresterea capacitatii zilnice ( 8 ore) de securizare de la 1100 mp la 1600 mp!

Tehnologia de securizare respecta standardele europene EN 12150 si EN 1863 care asigura prelucrarea sticlei float cu grosimi intre 4 si 19 mm, respectiv a geamurilor speciale cu pelicula (Low-E si reflexiv).

In luna Mai 2020, Transparent Design a primit certificarea BSI Kitemark™ BS EN 12150

Various project views