Lumea designului interior este intr-o continua schimbare. Tendintele vin si pleaca. Unele dureaza mai mult timp, pe cand altele doar o perioada scurta de timp. Acest articol iti va arata cele mai recente tendinte in designul interior in 2024, punand accent pe utilizarea sticlei pentru a aduce o nota eleganta si contemporana in casa.

Accent pe personalizare

Personalizarea este cheia amenajarilor interioare in 2024, deoarece oamenii doresc sa-si exprime personalitatea si sa creeze spatii care sa reflecte cu adevarat cine sunt. Prin personalizare, fiecare spatiu devine unic si aduce un sentiment de apartenenta. Aceasta abordare ofera oportunitatea de a transforma un simplu interior intr-un mediu personalizat si autentic.

Personalizarea nu se limiteaza doar la alegerea culorilor. Ea poate include si utilizarea sticlei personalizate, o modalitate fascinanta de a adauga o nota individuala si originala in amenajari. Sticla personalizata poate fi integrata in diverse elemente, de la peretii din sticla care aduc un aer modern si luminos in spatiu, la blaturile de bucatarie, piese de mobilier sau chiar obiecte decorative. Cu ajutorul print-ului pe sticla, se pot crea motive unice sau imagini care sa aduca o nota de arta in interiorul casei.

Pe langa aspectul estetic, personalizarea ofera si flexibilitate in proiectarea spatiilor pentru a se potrivi perfect cu nevoile si preferintele individuale. Alegerea de mobilier modular, culori personalizate, iluminat adaptat sau solutii de depozitare inteligente fac parte din arsenalul designerilor pentru a crea spatii functionale si estetice.

Atunci cand se ofera servicii customizate, oamenii sunt mai inclinati sa investeasca in obiecte de calitate superioara si durabile, stiind ca vor avea un spatiu care le va servi pe termen lung. Aceasta abordare asigura o mai mare longevitate si o experienta mai satisfacatoare a amenajarii interioare, iar sticla personalizata poate juca un rol esential in aceasta ecuatie, aducand un farmec aparte si unicitate spatiilor interioare.

Forme curbate

Formele curbate reprezinta un element-cheie in amenajarile interioare, atragand tot mai multa atentie in lumea designului. Acestea sunt preferate in amenajarile interioare datorita aspectului lor contemporan, echilibrului pe care il aduc, confortului si sigurantei pe care le ofera, precum si pentru capacitatea lor de a crea spatii prietenoase care au rolul de a incuraja interactiunile sociale. Formele curbate ofera o abordare proaspata si inovatoare in designul interior, permitand designerilor sa creeze spatii unice si atractive.

Inapoi la maximalism

In ultimii ani, unul dintre principalele trenduri in design-ul interior a fost minimalismul. Anul acesta ii spunem “adio” si revenim la maximalism. In minimalism, principiul este „mai putin inseamna mai mult,” dar in maximalism, acesta devine „mai mult inseamna cu adevarat mai mult.” Cu alte cuvinte, maximalismul se concentreaza pe imbogatirea decorului interior prin utilizarea unei varietati bogate de elemente, texturi si culori. Maximalismul permite o expresie mai mare a personalitatii si gusturilor individuale in designul interior. Cu o abordare maximalista, oamenii isi pot crea un spatiu care sa reflecte cu adevarat cine sunt. Acest stil ofera posibilitatea de a crea spatii captivante, vibrante si pline de personalitate.

Sursa: Pinterest

Spatii deschise

Spatiile deschise continua sa fie o alegere populara in amenajarile interioare in 2024, iar sticla devine un element cheie in aceasta tendinta. Spre exemplu, divizarea spatiului dintre bucatarie si zona de living sau de dining cu ajutorul sticlei creeaza o senzatie de spatiu deschis si luminos. Prin eliminarea peretilor solizi, se permite luminii naturale sa patrunda cu usurinta in interiorul casei, ceea ce face ca intregul spatiu sa para mai mare si mai primitor.

Sursa: Pinterest

Culori, materiale si texturi naturale

In 2024, tendinta de a aduce natura in interiorul locuintelor a castigat tot mai mult teren, reflectand nevoia crescuta a oamenilor de a se reconecta cu mediul natural in mijlocul vietii agitate din orase. Aceasta dorinta de a aduce natura in interior se traduce in alegeri de design care subliniaza culorile si texturile naturale, contribuind la crearea unui spatiu cald, primitor si echilibrat.

Unul dintre aspectele notabile ale acestei tendinte este folosirea materialelor naturale precum lemnul, piatra, sticla si fibrele naturale. Aceste materiale aduc cu sine o autenticitate si o senzatie de liniste care creeaza un mediu reconfortant. Mobilierul din lemn masiv, de exemplu, adauga un aspect rustic si natural in spatiu, aducand o nota de calitate si durabilitate. Blaturile din piatra, oglinzile personalizate sau peretii din sticla, spre exemplu cabinele de dus din sticla ofera o nota aparte.

Sursa: Pinterest

In plus, folosirea culorilor naturale in paleta de culori a interiorului, precum nuantele de verde, maro, albastru si gri, completeaza atmosfera naturala si relaxata. Aceste culori contribuie la crearea unei stari de bine si la echilibrarea spatiului, facandu-l mai placut si mai armonios.

Elementele naturale pot fi integrate in toate aspectele amenajarilor interioare, de la mobilier si pardoseli pana la pereti si accesorii. Fiecare detaliu adauga la farmecul general al spatiului si ii ofera o nota organica in design.

Natura in casa ta

Designul biofilic este o abordare inovatoare in amenajarea interioara care se concentreaza pe crearea unei conexiuni puternice intre oameni si natura. Acest concept se bazeaza pe ideea ca suntem in mod normal atrasi de natura si ca integrarea elementelor naturale in spatiile noastre interioare poate aduce o serie de beneficii pentru sanatatea si bunastarea noastra. Beneficiile designului biofilic includ imbunatatirea sanatatii mintale si fizice, reducerea stresului, cresterea productivitatii si imbunatatirea starii generale de bine. Aceasta abordare in designul interior reprezinta o modalitate de a aduce natura in mediul nostru cotidian si de a ne reapropia de mediul natural, chiar si in interiorul locuintelor noastre si al spatiilor de lucru.

Sursa: Pinterest

In domeniul designului interior, schimbarea este o constanta, iar fiecare an aduce cu sine o serie noua de idei. Anul 2024 nu este o exceptie, iar pe masură ce avansam  spre acest an, tendintele devin din ce in ce mai clare: o combinatie de elemente moderne si naturale care se contopesc pentru a da nastere unor spaiti care sunt atat functionale, estetice, dar si personalizate pentru fiecare individ in parte. Daca ai în plan sa iti renovezi locuinta sau spatiul de lucru, echipa Transparent Design este aici pentru a-ti oferi idei noi si sfaturi despre modul in care sticla poate fi integrata armonios in proiectul tau.