Inca din 2015 ne-am propus sa aducem pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, prin ridicarea standardelor de calitate a serviciilor si produselor, precum si respectarea termenelor de productie si montaj. Am realizat ca acest lucru implica investitii in utilaje. Astfel, pentru extinderea capacitatii de productie, cat si pentru cresterea calitatii sticlei plane, dar si pentru prelucrarea diverselor, an de an realizam investitii majore in importul de echipamente si utilaje noi si performante, de la furnizori de renume. Dar asta nu e tot, ne-am propus sa investim si in energie verde, pentru un viitor mai sustenabil, mai corect.

Energia verde, energia viitorului

Drumul nostru spre sustenabilitate a inceput inca din anul 2021 cand am completat flota noastra cu modelul Dacia Spring, prima masina electrica romaneasca.

Pe langa calitatea serviciilor oferite, astazi, o alta grija se indreapta si catre mediul inconjurator. Sursele de energie clasice sunt epuizabile si au, in plus, un impact negativ asupra mediului in care traim. Deoarece fabrica noastra, Transparent Design, este un consumator foarte mare de energie datorita tehnologiei si utilajelor folosite, iar cresterea pretului la energie are un impact major asupra costurilor noastre de productie, am decis ca impreuna cu E.ON sa construim o centrala solara.

E.ON asigura pentru intregul proiect, de la consultanta si proiectare specializata, pana la implementare si finantare pe 10 ani, impreuna cu serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON va asigura si mentenanta intregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanta full service.

Pentru centrul fotovoltaic Transparent Design a fost necesara o investitie de 1,6 milioane de euro, acesta asigurandu-ne circa 25% din energia necesara fabricii noastre. Acest sistem fotovoltaic, format din 2.784 de panouri, a fost instalat pe acoperisul halei de productie, al depozitelor si pe sol. Centrala are o putere nominala instalata de 1.286 kWp si va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrica regenerabila, precum si o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone in fiecare an.

Pe langa beneficiile aduse mediului inconjurator, energia verde este si un factor important ce va genera avantaje concurentiale in timp pentru fabrica noastra.

Ne dorim sa extindem centru fotovoltaic in acest an cu inca 230 kW. Acest proiect va implica instalarea a inca 624 de panouri, cu o putere de circa 284 kWp, o investitie noua de 255.000 de euro. Aceasta investitie va contribui la protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 ce va ajunge, astfel, la aproximativ 405 tone pe an.
Cauti un partener de incredere pentru proiectul tau? Apeleaza cu incredere la echipa de specialisti de la Transparent Design.