Cand vine vorba de designul interior, sticla securizata este unul dintre cele mai populare materiale folosite in prezent in constructii. Dar de ce este atat de speciala? In urmatoarele randuri vom explora stiinta din spatele sticlei securizate, explicand de ce este de pana la cinci ori mai rezistenta decat sticla obisnuita si de ce este o alegere sigura si fiabila pentru amenajarile interioare si exterioare, in care siguranta oamenilor este o prioritate. Prin acest articol iti vom oferi o mai buna intelegere a rezistentei si sigurantei sticlei securizate, astfel incat sa poti lua decizii in cunostinta de cauza atunci cand iti proiectezi casa.

Ce este sticla securizata?

Sticla securizata este un tip de sticla care a fost supusa unei tehnici specializate de prelucrare a sticlei pentru a o face mai rezistenta si mai sigura decat sticla obisnuita. Este de aproximativ cinci ori mai puternica decat sticla obisnuita, ceea ce o face mai rezistenta la spargere si zgariere. Acest lucru face ca sticla securizata sa fie mult mai durabila si mai sigura pentru a fi folosita in diverse aplicatii.

Cum se fabrica sticla securizata?

Sticla securizata este realizata printr-un proces specializat care implica incalzirea si racirea rapida a sticlei. In cadrul fabricii noastre de prelucrare a sticlei, folosim cuptoare de securizare de ultima generatie pentru a crea produse din sticla securizata de inalta calitate.

Pentru inceput, luam foi de sticla obisnuite care au fost taiate la dimensiune si le plasam in interiorul cuptorului. Temperatura este ridicata la 700-740 C˚, iar apoi, sticla este racita rapid.. Acest proces, cunoscut sub numele de securizare, creeaza o compresie puternica la suprafata sticlei, lasand in acelasi timp interiorul in tensiune.

La Transparent Design am investit in cea mai recenta tehnologie pentru a ne asigura ca sticla noastra securizata este de cea mai buna calitate. Cele doua cuptoare de securizare LANDGLASS UltraJet sunt concepute pentru a manipula sticla de la 3,2 mm in sus, oferindu-ne flexibilitatea de a produce sticla securizata pentru o gama larga de aplicatii. Prin utilizarea celor mai noi echipamente si tehnici, suntem capabili sa cream produse din sticla securizata care sunt nu numai puternice si durabile, ci si sigure. Fie ca este vorba de o cabina de dus, de o usa sau de o alta aplicatie, poti avea incredere ca sticla noastra securizata iti va satisface nevoile si iti va depasi asteptarile.

Care sunt avantajele sticlei securizate?

Sticla securizata ofera numeroase beneficii care o fac o alegere ideala pentru o varietate de aplicatii.

  • Unul dintre principalele avantaje ale sticlei temperate este rezistenta si durabilitatea sa. Este de cinci ori mai rezistenta decat sticla obisnuita si poate suporta mai multa forta si presiune fara sa se sparga. Acest lucru o face o optiune excelenta pentru zonele cu trafic intens si mediile in care exista riscul de impact.
  • In plus fata de rezistenta sa, sticla securizata este, de asemenea, mult mai sigura decat sticla obisnuita. Atunci cand se sparge, se fractureaza in bucati mici, inofensive, care sunt mai putin susceptibile de a provoca rani sau daune. Acesta este motivul pentru care sticla securizata este adesea folosita in zonele in care siguranta oamenilor este o prioritate absoluta, cum ar fi scolile, spitalele si cladirile publice.
  • Un alt beneficiu al sticlei securizate este rezistenta sa termica. Acesta poate rezista la temperaturi extreme fara a se crapa sau a se sparge, ceea ce o face o alegere populara pentru cuptoare, aragazuri si alte aparate de incalzire.Este, de asemenea, o optiune excelenta pentru utilizarea la ferestre si usi, deoarece poate contribui la reducerea costurilor cu energia prin pastrarea caldurii in interior in timpul iernii si blocarea caldurii in timpul verii.
  • In cele din urma, sticla securizata este usor de curatat si de intretinut. Este rezistenta la zgarieturi si pete si poate fi curatata cu o carpa moale si un detergent usor. Acest lucru o face o alegere ideala pentru zonele cu utilizare intensa, cum ar fi blaturile de bucatarie si de baie, precum si vitrinele si mediile de vanzare.

In general, sticla calita este o alegere excelenta pentru o gama larga de aplicatii datorita rezistentei, sigurantei, rezistentei termice si usurintei de intretinere.

Unde poate fi folosita sticla securizata?

  • Usi din sticla – Sticla securizata este folosita in mod obisnuit pentru usile de intrare in cladiri, deoarece este mult mai rezistenta si durabila decat sticla obisnuita. Poate rezista la socuri mecanice si poate preveni ranile in caz de spargere accidentala.
  • Cabine de dus si cada – Sticla securizata este perfecta pentru utilizarea in bai, deoarece este mai rezistenta la socuri termice si mai putin susceptibila de a se sparge. Acest lucru o face o alegere mai sigura pentru cabinele de dus.
  • Pereti de sticla – Sticla securizata este o alegere populara pentru peretii de sticla din cladirile comerciale, birouri si hoteluri, deoarece ofera un aspect elegant si modern, asigurand in acelasi timp si siguranta.
  • Mobilier din sticla – Sticla securizata este utilizata pe scara larga pentru mobilierul din sticla, inclusiv pentru blaturi de masa si rafturi, deoarece este mai rezistenta la zgarieturi si poate suporta o cantitate mai mare de greutate.

In plus, sticla calita este utilizata si in diverse alte aplicatii, cum ar fi geamurile auto, rafturile pentru frigidere si panourile solare. In general, sticla temperata este un material versatil si durabil care ofera mai multe avantaje fata de sticla traditionala. Aplicatiile sale sunt diverse si este un material esential pentru mediile in care siguranta este o prioritate absoluta.

Sticla rezistenta la foc

Cand vine vorba de siguranta la foc, sticla securizata nu este intotdeauna suficienta. Aici intervine sticla rezistenta la foc. Sticla rezistenta la foc este special conceputa pentru a rezista la temperaturi ridicate si pentru a proteja impotriva raspandirii flacarilor si a fumului. Este utilizata de obicei in cladirile comerciale, cum ar fi scolile, spitalele si birourile, precum si in cladirile rezidentiale care necesita o protectie suplimentara.

Pe langa proprietatile sale de rezistenta la foc, acest tip de sticla are si avantajul suplimentar al izolarii fonice si termice. Acest lucru inseamna ca poate contribui la reducerea poluarii fonice si la scaderea costurilor energetice, ceea ce o face o alegere excelenta pentru cladirile care necesita mai multe niveluri de protectie.

Utilajele noastre de ultima generatie asigura faptul ca fiecare bucata de sticla pe care o producem respecta cele mai inalte standarde de calitate. La unitatea noastra de prelucrare a sticlei, punem, de asemenea, un accent deosebit pe siguranta.

Echipa noastra de tehnicieni experimentati urmeaza protocoale stricte. Ne angajam sa ne asiguram ca fabrica noastra este un mediu de lucru sigur si sanatos pentru angajatii nostri si un furnizor de incredere pentru clientii nostri.

Capacitatile noastre de prelucrare a sticlei ne permit sa oferim o gama larga de produse din sticla de inalta calitate pentru diverse aplicatii. Contactati-ne astazi pentru a afla mai multe despre produsele si serviciile noastre si despre modul in care te putem ajuta cu urmatorul tau proiect.