Anul 2022 a venit cu serie de schimbari in ceea ce priveste tendintele in materie de design interior. Trendurile acestui an vizeaza in primul rand crearea unor spatii mai confortabile, mai aerisite si mai practice.

Amenajarea spatiului de locuit este un proces care necesita o planificare atenta, dar este in acelasi timp un proces creativ, distractiv si relaxant. Pentru a lua decizii corecte, va fi necesar sa petreci mult timp pentru a cerceta piata, tendintele, precum si pentru a gasi cele mai bune metode de amenajare pe care le poti aplica.

Daca ai in plan redecorarea spatiului in care locuiesti sau poate doar schimbarea catorva elemente de decor, probabil aceste tendinte iti vor veni in ajutor. Nu uita insa ca indiferent de tendinte, trebuie sa iei in primul rand in considerare propriile preferinte, dimensiunea incaperilor, precum si rolul pe care il au acestea. In plus, sa nu uiti faptul ca aceste tendinte se schimba in fiecare an, astfel, incearca sa alegi elemente care pot fi combinate sau chiar transformate cu usurinta.

Vezi tendintele anului 2022

Materiale mai aproape de natura

Anul 2022 vine cu o serie de noi tendinte, cea mai importanta dintre ele fiind strans legata de materialele folosite in amenajarile interioare si exterioare. Aceste vremuri neobisnuite ne-au facut sa realizam importanta aproprierii de natura, precum si grija pentru mediul inconjurator. Astfel, materiale precum lemnul, piatra, metalul si sticla vor castiga in continuare o deosebita popularitate.

Daca nu ai in plan schimbari majore, poti opta pentru o masuta de cafea la comanda din sticla, pentru placarea peretilor cu lambriu sau chiar cu panouri din sticla colorata. Alternativ, poti alege chiar placarea peretilor cu oglinda, in special in spatii mici sau inguste, iar astfel, vei putea mari vizual incaperea.

Textile organice

In ceea ce priveste textilele, in 2022, in trend vor fi materialele naturale, organice, precum: bumbacul, inul, matasea sau lana. Aceste materiale pot fi alese pentru draperii, cuverturi, tapiterii, huse pentru perne si covoare

Sursa: Pinterest

Stil retro

In 2022 stilul retro al anilor ‘60-70 revine in tendinte, integrandu-se perfect in amenajarile contemporane cu personalitate. Culori vibrante (galben, fucsia, violet, rosu, portocaliu, verde aprins), simetrie, forme geometrice, imprimeuri grafice, utilizarea lemnului si a sticlei, precum si piese de mobilier compacte si functionale sunt doar cateva caracteristici ale acestui stil.

Sursa: Pinterest

Accente negre

Conform tendintelor acestui an, poti folosi negrul pentru a crea contrast. Poti opta pentru piese de mobilier negre, precum noptiera, dressing sau comoda. Alternativ, poti vopsi in negru tocul usii, ramele, manerele sau poti opta doar pentru obiecte de decor negre: covor, draperii, etc.

Spatiile multifunctionale

Nevoia de spatiu si-a lasat amprenta si in 2022. Astfel, in continuare in trenduri vor ramane piesele de mobilier si obiectele de dimensiuni mai reduse, practice si multifunctionale, precum paturi rabatabile, mese multifunctionale. In plus, daca iti doresti o delimitare practica a spatiului, poti opta pentru despartitoare din metal, sticla sau lemn.

Culoarea anului 2022 in amenajarile interioare

Asa cum am mentionat intr-un articol anterior, in anul 2022, conform Pantone, culoarea anului va fi “Very Peri” , o nuanta pentru care au fost combinate tonuri de albastru si rosu-violet. “Very Peri” este descrisa ca „o nuanta de albastru brebenoc”, probabil cea mai calda nuanta de albastru.

Nuante neutre si naturale

Pe langa nuanta “Very Peri”, indeosebi daca nuantele indraznete nu sunt caracteristice stilului tau, culorile pamantii care simbolizeaza elementele naturii, reprezinta un alt trend important in ceea ce priveste nuantele anului 2022. Astfel, poti integra cu usurinta nuante precum gri-verde, galben citron sau verde maslina.

Minimalismul

Minimalismul in amenajarile interioare se refera la utilizarea minima a decorului si mobilierului. In acest an, minimalismul a revenit la putere, cel mai important motiv fiind ca un spatiu aerisit va ajuta la reducerea stresului si ofera totodata o senzatie de disciplina si de confort. Astfel, pentru a te adapta acestui trend, trebuie ca in amenajarea locuintei sa utilizezi doar elemente de decor esentiale, precum si de mobilier care sa evidentieze latura practica a incaperii.

Indiferent de tendintele din acest an, cel mai important aspect de luat in vedere este stilul tau personal. Daca ti-ai propus sa iti reamenajezi spatiul, la Transparent Design iti suntem alaturi cu sfaturi si idei pentru amenajari inteligente cu sticla.

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.